Rond het hotel

February 27th, 2005 2 Comments »

Vox

February 27th, 2005 1 Comment »


Vox is de nieuwste cd van Andreas Vollenweider. Andreas is al jarenlang een van mijn favoriete muziekanten, met een stijl die nauwelijks is te omschrijven. Helaas heb ik hem nog nooit live gehoord. Zoals uit de titel blijkt, wordt er op deze cd meer gezongen dan voor Vollenweider gebruikelijk is. Maar de harp ontbreekt uiteraard niet. Ook is de nieuwe muziek eerst nog wat onwennig, maar na een paar keer afspelen is het echt ‘mijn’ cd.

La Bodega

February 26th, 2005 1 Comment »


La Bodega is ons vaste lunchrestaurant. Het eten is lekker en niet duur. Het is een selfservice restaurant. Het eten wordt gewogen op een weegschaal en je betaald dus precies naar de hoeveelheid die je neemt. 500 gram eten is ongeveer 10 reais. Dat is 3 euro. Ik vind het wel een goed systeem.

Hotel

February 26th, 2005 1 Comment »

Shopping

February 26th, 2005 1 Comment »


Het Amazonas shopping centre is het grootste winkelcentrum van Manaus. Het ziet er ook modern uit. En het is leuker winkelen dan in het centrum van Manaus. Er is airco, en je kunt tenminste vinden wat je zoekt! Ook is er een groot food-court waar je allerlei soorten fast of wat minder fast food kunt eten.

Oranje lucht

February 26th, 2005 No Comments »

Geen internet

February 22nd, 2005 3 Comments »

Ik heb al vier dagen geen internet in Manaus, dus vandaar geen updates op de weblog. Ik hoop dat het snel gerepareerd kan worden.

Anton Corbijn

February 17th, 2005 4 Comments »


Dit is mijn U2&I boek. Het gaat dus niet over U2 & mij, maar het boek is wel van mij. En met de handtekening van Anton erin! Dankzij Barto en Bas die anderhalf uur in de rij hebben gestaan om ook zelf een handtekening te mogen ontvangen. Nu nog even wachten voordat ik het boek echt kan gaan bekijken.

Hiper DB

February 12th, 2005 2 Comments »


Vanmorgen boodschappen gedaan bij de supermarkt. De Hiper DB is een supermarkt met ook nog een kleding, computer en electronica afdeling. Is niet veel boeiends over te melden dacht ik. Maar eenmaal aangekomen bij de kassa blijkt dat de gemiddelde inwoner van Manaus veel inkoopt. De dame achter de kassa is niet alleen verantwoordelijk voor het afrekenen maar pakt ook alles keurig in voor de klant! Gevolg is dat je zeker 15 minuten of meer in de rij staat voordat je aan de beurt bent. En dat terwijl er zeker 12 kassa’s open zijn. Mijn boodschappen werden over vijf tasjes verdeeld, maar 20 tasjes of meer is geen uitzondering bij anderen.

Regen

February 12th, 2005 No Comments »


De vrachtauto links heeft daar een half uur stilgestaan, gewoon zo midden op straat…

Ontbijt

February 12th, 2005 No Comments »

Wat het echte Braziliaanse ontbijt is weet ik nog niet, maar in het hotel is voldoende te krijgen. Dus ook gewoon sneetjes brood met kaas! Zo hou ik nog wat binding met Nederland. Maar ook veel meloen, ananas en wat andere vruchten waarvan ik nog niet ontdekt heb wat het is. Vooral de ananas vind ik erg lekker. En dat geld ook voor de bananen, die hebben een wat ‘zachtere’ smaak dan in Nederland.

Carnaboi II

February 12th, 2005 No Comments »