Paasweekend

Ik heb het paasweekend doorgebracht in een ’sito’, wij zouden zeggen een vakantie huisje. Ik was uitgenodigd door mijn lerares Portugees. Het huis ligt ongeveer 50km ten noord oosten van Manaus. Er is elektriciteit, en dus ook een vriezer. Water voor douchen en de afwas wordt gehaald uit een reservoir die op een steiger staat naast het huis. Door het hoogteverschil wordt de waterdruk gemaakt. Koken gaat m.b.v. een gasfles. In de veranda worden hangmatten (in Portugees ‘rede’) opgehangen zodat we lekker ontspannen konden lezen of kletsen.

De hangmat op de foto was ook mijn bed. Ik had een deken meegenomen en een opgevouwen handdoek diende als kussen. Dit was de eerste nacht voor mij in een hangmat… niet ideaal maar ik heb wel geslapen. Het zwembad ligt in een dal op een paar minuten lopen van het huis. Het gemaakt door een aftakking te maken in een bestaand beekje. Wij zouden misschien zeggen dat het zwembad nog niet af is, maar voor deze regio is het al heel wat.

Henrique e Marcia, obrigado pelo fim de semana.

2 Responses to “Paasweekend”

  1. Anonymous Says:

    zitten daar geen muggen?

  2. Anonymous Says:

    Heerlijk zo’n weekend :-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.