Forro


Forro is heel populair in Manaus. Je spreekt het uit als fo-ho met korte o’s en de klemtoon op de tweede ‘ho’. Het is een dans die oorspronkelijk uit het oosten van Brazilie komt maar die sinds een aantal jaren in een meer popmuziek achtige stijl bekend is in Manaus. Vrijwel elke dag is er ergens in Manaus een Forro party. Het is zijn grote openlucht gelegenheden met toch wel zo’n 1000 of meer aanwezige personen. Het gedeelte rond het podium is wel overdekt, dat is ook nodig, want het regent hier vaak.

In de ‘banda’ die de muziek speelt, neemt de accordeon een centrale plaats in. Daarnaast uiteraard een ritme sectie, keyboards, gitaar en soms ook blazers. Meestal zijn er ook danseressen op het podium die de dans met veel energie uitvoeren. Ik hoop later nog een video te kunnen maken van een Forro band.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.