Leica


Er is veel geschreven over Leica vorige week, omdat banken de ‘kredietlijnen’ deels hebben opgezegd. Winst wordt er niet meer gemaakt. Er hangt dus een zeer donkere wolk boven Solms. Sommigen beweren dat het komt door de opkomst van digitale camera’s, anderen zeggen dat de economische recessie Leica parten speelt…

Toch is het wel jammer. Natuurlijk is de technische vooruitgang niet te stoppen. Natuurlijk willen veel mensen een fancy digitale camera. Maar toch… Waarom vind ik de Leica camera’s gewoon mooi? Waarom worden de Leica folders keurig bewaard? Waarom zijn de foto’s in de folders beter dan in de folders van de Japanse concurentie? Waarom loopt de scherpstelling van de lenzen zo soepel?

Er is dus ‘iets’ met Leica. Ik heb er geen. Ik heb er wel eens een geleend, en me verbaasd over de resultaten. Maar niet gekocht. Ik hoop dat er nog een plek is voor Leica in de camera markt van de toekomst. Net zoals de Technics SL1200MK2 platenspeler nog altijd te koop is. En dat terwijl cd’s en mp3 de markt al lang veroverd hebben. Ik heb dus (nog) geen Leica…

One Response to “Leica”

  1. Willem Wernsen Says:

    Ik ook niet, maar de sluiterklik van mijn “Goddelijke” Mamiya 6 MF doet niet onder voor die van de Leica;-)))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.